Scriem Strategia Smart City Pitești, scriem istoria viitorului nostru împreună!

Social

Așa cum am anunțat prin Declarația Smart City Pitești, adoptată în urma primului workshop strategic Pitești Smart City, din data de 30 iulie 2019, Municipiul Pitești își construiește noua strategie și identitate, aceea de oraș al viitorului, împreună cu cetățenii și partenerii săi. Am parcurs prima etapă de analiză a situației existente, pentru a înțelege pe ce oportunități ne putem baza și ce vulnerabilități sau provocări trebuie să adresăm în acest demers. Feed-back-ul primit de la cetățeni, de la mediul universitar, cel de afaceri și de la societatea civilă a fost fundamental în finalizarea acestei etape.

Astfel, viziunea pentru Pitești Smart City este de a orchestra o simfonie a inovărilor și a sinergiilor pentru un oraș performant, atractiv și durabil.
Municipiul Pitești își asumă misiunea de a construi o platformă interconectată a comunităților, a tehnologiilor și a datelor, cu o administrare deschisă și participativă, care să catalizeze dezvoltarea și recunoașterea Piteștiului ca un oraș vibrant economic, un habitat atractiv pentru oameni, emblematic pentru capitalul său natural, cultural și istoric și cu excelente facilități de tranzit.
Toate aceste aspecte  vor fi detaliate în cadrul Strategiei Smart City – versiunea preliminară – ce va fi facută publică in perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2019, precum și în cadrul următorului workshop al Comitetului Strategic Smart City Pitești, programat pentru data de 17 Octombrie 2019.

Așteptăm în continuare idei și soluții din partea locuitorilor municipiului!

Strategia Smart City Pitești este despre noi și pentru noi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul