Bonificația de 10% se acordă până la 30 iunie 2020

Social

Pentru a evita aglomerația de la sediile organelor fiscale locale, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul a adoptat, prin Ordonanța de Urgență nr.29/2020, privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, la art. V, alin (1), prorogarea primului termen de plată de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv impozitului pe mijloacele de transport.

Potrivit alin.(2) din ordonanța de urgență menționată mai sus, se proprogă termenul de acordare a bonificației de 10%, stabilită de consiliul local, până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru persoanele fizice care plătesc integral impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport.

Primăria Municipiului Pitești vă oferă alternativa plății online a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresa www.ghiseul.ro. Pentru achitarea impozitelor și taxelor locale sau a amenzilor, online, cu cardul bancar, se acceptă la plată carduri emise de orice bancă, serviciile fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Primăria Municipiului Pitești oferă, persoanelor fizice și juridice, și alte servicii electronice, cum ar fi:

1.  obținerea certificatului de atestare fiscală online, prin intermediul site-ului www.primariapitesti.ro.

2. comunicarea prin e-mail sau pe platforma de contact www.primariapitesti.ro, secțiunea “Impozite și Taxe Locale”, a actelor administrative-fiscale, emise de Direcția Impozite și Taxe Locale.

3. depunerea online a declarațiilor fiscale pentru declararea/scoaterea din evidența fiscală a bunurilor (clădiri, terenuri, mijloace de transport), precum și pentru declararea impozitului pe spectacole, serviciu electronic disponibil la adresa www.primariapitesti.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul