Unitatea de terapie intensivă mobilă instalată la SJU Piteşti a devenit funcţională

Social

Unitatea de terapie intensivă mobilă instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti a devenit funcţională şi poate primi pacienţi, a anunţa Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.

“Începând de astăzi, unitatea de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este funcţională, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi a primit avizul de funcţionare din partea DSP Argeş. Având în vedere că, în acest moment, toate cele 15 paturi de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean sunt ocupate, primii pacienţi cu infecţie COVID-19, care vor avea nevoie de asistenţă medicală de specialitate în regim de ATI, vor putea fi deja internaţi în unitatea de terapie intensivă mobilă”, se precizează într-un comunicat al CJ Argeş.

Unitatea de terapie intensivă mobilă instalată în curtea SJU Piteşti a fost ultima disponibilă dintre cele cinci existente la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Ele au fost repartizate în judeţele care se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri.

Construită pe structura unui tir, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul