Prefectul le cere autorităţilor locale să clarifice dacă zona metropolitană Piteşti există sau nu

Social

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, le cere autorităţilor locale să clarifice dacă zona metropolitană Piteşti există sau nu din punct de vedere juridic.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, o clarificare a situaţiei este necesară pentru ca cetăţenii să ştie dacă au nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru circulaţia din jurul Piteştiului, spre şi dinspre localităţile limitrofe, în condiţiile stării de alertă.

Emanuel Soare a cerut lămuriri de la Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti. Până la clarificarea stiuaţiei, locuitorii din localităţile limitrofe vor completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reşedinţă de judeţ, la fel ca şi piteştenii care doresc să meargă în localităţile din jur.

„Aştept răspunsul oficial al Primăriei Piteşti şi al Consiliului Judeţean privitor la existenţa, sau nu, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ‘Zona Metropolitană Piteşti’ şi a efectelor juridice ale acesteia asupra posibilităţii de circulaţie fără declaraţie, pe perioada stării de urgenţă. Până atunci, la ieşirea din localitate se completează declaraţia”, a declarat prefectul, potrivit comunicatului.

Emanuel Soare şi-a arătat disponibilitatea de a facilita şi a media comunicarea dintre administraţiile locale, pentru crearea „în cel mai scurt timp” a unei zone metropolitane funcţionale.

„Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public, posibil de la un capăt la altul. Avem acest lucru, avem zonă metropolitană. Provoc toate autorităţile publice locale cu rol în construirea zonei metropolitane Piteşti să se aşeze la masă şi să iniţieze demersurile juridice şi practice pentru crearea şi punerea în practică a acestui concept menit să dea şanse egale dezvoltării localităţilor judeţului şi să crească calitatea vieţii argeşenilor”, a mai declarat prefectul.

Primarii din municipiul Piteşti şi din opt localităţi limitrofe au semnat, în decembrie 2013, statutul noii zone metropolitane, a cărei constituire fusese aprobată anterior de consiliile locale. Din noua zonă metropolitană făceau parte municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti, precum şi comunele Albota, Bascov, Mărăcineni, Budeasa, Băbana, Miceşti şi Moşoaia.

Ulterior, în 2017, toate localităţile limitrofe Piteştiului au anunţat că se retrag din ADI „Zona Metropolitană Piteşti”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul