Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Pitești funcţionează la capacitate maximă

Social

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti funcţionează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

“Creştere alarmantă a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, la nivel naţional! Acest lucru a dus la ocuparea multor Secţii de Terapie Intensivă din ţară. În contextul dat, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (…) funcţionează, din nou, la capacitate maximă”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, toţi pacienţii trataţi în unitatea mobilă au fost aduşi cu ambulanţele, prin transfer, de la spitale din alte zone ale ţării – Ialomiţa, Sibiu, Bucureşti, Vâlcea şi Caraş-Severin.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui tir, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de terapie intensivă – ventilatoare, monitoare şi injectomate – pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

Din prima săptămână a lunii septembrie şi până în noaptea de marţi spre miercuri, în unitate nu au mai fost trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns Anulează răspunsul