28 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Piteşti şi cel din Câmpulung, infectate cu noul coronavirus

Social

Un număr de 28 de cadre medicale au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus, ca urmare a testărilor realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung, potrivit datelor făcute publice, joi, de Instituţia Prefectului Argeş.

Dintre acestea, 12 sunt de la SJU Piteşti şi 16 de la spitalul din Câmpulung, iar în ceea ce priveşte categoriile de personal, doi sunt medici, 15 – asistente, opt – infirmiere şi trei – îngrijitoare.

“DSP Argeş are în desfăşurare, prin personalul de specialitate, anchete epidemiologice legate de toate cazurile de COVID-19 confirmate până în prezent. Fiecare unitate spitalicească COVID-19 din Argeş are stocuri de medicamente folosite în schema de tratament a infecţiei cu coronavirus. Acestea au fost comandate de fiecare spital în parte. Necesarul spitatelor poate fi consultat pe platforma spitalearges.ro, realizată de Instituţia Prefectului Argeş, în colaborare cu mai multe ONG-uri”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Argeş.

Procurorii au deschis, pe 16 aprilie, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui medic de la SJU Piteşti, care nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

“În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

La Spitalul Municipal Câmpulung Muscel s-a dispus, după confirmarea primelor cazuri de COVID-19, suspendarea activităţii pentru 48 de ore în două secţii ale spitalului pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei. În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Argeş, s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară, cea din urmă venind dintr-o comună în care evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul