Realizarea a patru centre de închiriere de biciclete în municipiul Pitești

Social

Realizarea a patru centre de închiriere de biciclete în puncte cheie ale municipiului Pitești – Parcul Petrochimiștilor, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului, Parcul Trivale (MA 3) – se numără printre obiectivele de investiții prevăzute în proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă în data de 30.04.2020.
Sistemul de închiriere include 24 de biciclete clasice și 24 de biciclete electrice și va avea următoarele facilități: stații de închiriere/chioșcuri de închiriere biciclete, amplasate în zonele de referință ale municipiului, biciclete, dotări dispecerat de tip hardware și software, rastele pentru biciclete, service pentru biciclete etc.

Fiecare stație de biciclete automatizată, montată pe o placă metalică formată din mai multe tronsoane, include dotări precum: totem cu carcasă anti-vandalism (afișaj cu touchscreen, aplicație specifică pentru închiriere, biciclete, computer conectat la serverul central, sistem electronic securitate, sistem electronic comunicare), rastel cu 20 de sloturi, centru de emitere carduri (carduri, imprimante de carduri, cititoare de carduri).
De asemenea, proiectul are ca obiectiv de investiții și realizarea unor piste/trasee pentru biciclete în următoarele locații din municipiul Pitești: str. Basarabia, Bd. Petrochimiștilor, de-a lungul malului drept al râului Argeș, între Parcul Lunca Argeșului și cartierul Tudor Vladimirescu (str. Lânăriei, str. Târgul din Vale, promenada râului Argeș-Dig), fiind prevăzută astfel și crearea unei rețele de iluminat exterior, cu 98 de stâlpi metalici având o înălțime de 4 m, pe care vor fi montate corpuri de iluminat exterior echipate cu bec LED de 25 W.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul