Proiecte de peste 26 de milioane de lei pentru modernizarea ambulatoriilor de la SJU şi Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Social

Consiliului Judeţean Argeş a lansat, marţi, două proiecte de modernizare a ambulatoriilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie din Piteşti, în valoare totală de peste 26 de milioane de lei.

“În urmă cu mai bine de un an am depus cererile de finanţare (…). Obiectivul general al celor două proiecte constă în extinderea infrastructurii sanitare, ceea ce înseamnă modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriilor. (…) Începând cu luna februarie vom derula activităţile specifice celor două proiecte, în conformitate cu calendarul”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Sinteze, Strategii şi Proiecte Internaţionale a CJ Argeş, în cadrul unei conferinţe de presă.  Proiectul de extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de la SJU Piteşti prevede construirea de noi spaţii, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, urmând să fie amenajate 12 cabinete de consultaţii pe diverse specialităţi, opt dintre ele având şi funcţia de săli de tratament, dar şi grupuri sanitare pentru personal şi pacienţi, vestiare şi alte spaţii anexe.

Valoarea totală a proiectului, care are ca termen de finalizare 42 de lini de la semnarea contractului de finanţare, este de 13,4 milioane de lei, din care 7,5 milioane de lei fonduri europene, restul reprezentând contribuţia de la bugetul de stat şi bugetul CJ Argeş.

Proiectul de extindere, modernizare şi dotare a ambulatoriului Spitalului de Pediatrie Piteşti are o valoare totală de aproape 13 milioane de lei, din care 10,4 milioane de lei finanţarea nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.  Obiectivul general constă în îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale de care beneficiază copiii şi tinerii sub 18 ani din judeţul Argeş şi zonele limitrofe. Perioada de implementare este de 58 de luni. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul