Prefectul de Argeş susține că Spitalul Mioveni va fi pregătit până la sfârşitul săptămânii să primească pacienţii cu COVID-19

Social

Spitalul Mioveni va fi pregătit până la sfârşitul acestei săptămâni să primească pacienţii cu COVID-19, care vor fi trataţi în vechiul sediu al unităţii medicale, a anunţat Instituţia Prefectului Argeş.

Prefectul Emanuel Soare s-a deplasat luni la Mioveni pentru discuţii cu managerul spitalului. “Scopul vizitei a fost (…) aflarea motivelor pentru care managerul spitalului nu a răspuns solicitărilor DSP de a transmite documentele necesare autorizării secţiei de boli infecţioase în corpul vechi al spitalului. În urma discuţiilor, managerul a prezentat documentul, emis astăzi, prin care răspundea solicitărilor DSP, deblocând procesul de amenajare a secţiei de boli infecţioase”, a declarat Soare.

Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi urmează să fie primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică, după care va începe livrarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie.

Referitor la informaţiile din spaţiul public privind demisiile unor medici de la Spitalul Mioveni, prefectul a precizat că a fost vorba de un singur doctor, care suferă de afecţiuni ce ar fi reprezentat un risc major în cazul infectării cu noul coronavirus.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, anunţase anterior că se lucrează pentru ca în vechea clădire a spitalului din localitate să fie cazate şi tratate persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. El a dat asigurări că activitatea de tratare a pacienţilor cu coronavirus nu va afecta activitatea din noul spital, inaugurat în octombrie 2019, iar “personalul şi pacienţii din cele două clădiri vor avea intrări separate, spaţii şi sectoare delimitate pentru a nu interacţiona”.  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, pe 25 martie, că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul