Începe testarea rapidă pentru COVID-19 la SJU Piteşti; primele pe listă sunt cadrele medicale

Social

Teste rapide pentru COVID-19 vor putea fi efectuate, începând de marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, primele pe listă fiind cadrele medicale.

„Ieri (luni n.r.) după-amiază, au sosit în judeţul Argeş primele 150 de teste rapide achiziţionate de Fundaţia Gaudium. Testele au fost livrate la Consiliul Judeţean Argeş, fiind predate, astăzi (marţi n.r.) de dimineaţă, de preşedintele Dan Manu către managerul SJU Piteşti, Adriana Molfea, şi şefa Secţiei de Boli Infecţioase, dr. Camelia Constantin, în vederea testării de urgenţă a personalului medical din cadrul SJU Piteşti care este în prima linie de contact cu pacienţii bolnavi sau suspecţi de COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.

Vor fi testate cu prioritate cadrele medicale de la Secţia de Boli Infecţioase, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, echipa de la Obstetrică-Ginecologie care a preluat un caz depistat pozitiv cu COVID-19, precum şi o parte din personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„În perioada următoare, în judeţul Argeş va sosi o nouă tranşă de teste rapide. În funcţie de numărul acestora, ne dorim să testăm întreg personalul medical şi auxiliar din sistemul de sănătate argeşean, precum şi pacienţii care se prezintă la unităţile spitaliceşti cu simptome specifice infecţiilor cu COVID-19”, a declarat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Fundaţia Gaudium precizează, într-o postare pe Facebook, că achiziţionează teste rapide pe modelul indicat de autorităţile medicale – un model cu o viabilitate de 70% în ceea ce priveşte rezultatul, ceea ce reprezintă „viabilitatea maximă existentă pe piaţă la acest moment”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul