Festivalul Zavaidoc va fi transmis, în direct, pe ecranul din Piața Primăriei Pitești

Divertisment

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ediția a XIV-a care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, începând de la ora 18.00, va fi transmis în direct, pe ecranul amplasat în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

Festivalul și-a propus revigorarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului și omagierea lui Zavaidoc, pe numele adevărat Marin Teodorescu, un lăutar de prestigiu al perioadei interbelice, născut la Pitești, la 8 martie 1896. Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare, festivitatea de premiere și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului.
Juriul va fi format din Adrian Grigoraș (președinte), dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio, Teodora Anca Negoescu, redactor muzical la Radio România și Georgeta Chițoran-Orășanu, profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

Invitații în recitalurile extraordinare ale festivalului sunt: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Paul Gheorghe, Grupul Vocal Zavaidoc. Acompaniază Taraful Marin Alexandru. Pezentatori vor fi realizatoarea tv Adina Roșca și interpretul de folclor Cătălin Doinaș.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești și se va desfășura la sediul Filamonicii Pitești.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul