Centrul Multifuncțional Comunitar își deschide porțile

Social

La Centrul Multifuncțional Comunitar, recent dat în folosință și spre administrare către Direcția de Asistență Socială, se fac ultimele pregătiri pentru începerea activității.
De luni, 3 februarie 2020, se vor deschide atât cabinetele pentru furnizarea de servicii medicale, sociale și socio-medicale, cât și spațiul dedicat activității de „școală după școală”, în care un număr de 35 de copii din grupul țintă al proiectului va primi, zilnic, după orele de școală, o masă caldă, cei mici vor beneficia de ajutor specializat în efectuarea temelor și vor face diverse alte activități extrașcolare.

Spațiul destinat activității de after-school este complet separat (săli, toalete, intrare) de cel în care vor activa cabinetele ce oferă servicii adulților beneficiari ai proiectului „Integrat! Nu asistat! Dezvoltarea socială și economică a persoanelor defavorizate din sud-vestul municipiului Pitești”, desfășurat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.
Centrul Multifuncțional Comunitar va oferi tuturor celor 565 de membri ai grupului țintă servicii medicale (consultații și analize medicale), consilere psiho-socială, servicii socio-medicale, servicii mobile de îngrijire la domiciliu și va funcționa în cartierul Războieni, în incinta Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima”.
Serviciile din cadrul centrului multifuncțional vor fi asigurate de o echipă multidisciplinară formată din: medic generalist, asistent medical, îngrijitori bătrâni la domiciliu, maseur, kinetoterapeuți, asistenți sociali, profesori, psihologi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul