În judeţul Argeş candidaţii PSD la funcţiile de primar s-au impus în 71 de localitati

Politica

Dragi argeșeni, vă mulțumesc!

#EchipaPSD a câștigat detașat în județul #Argeș. Prin votul dumneavoastră, au fost reconfirmați toți primarii de municipii și de orașe care erau în mandat: Cristian Gentea la Pitești, Constantin Panțurescu la Curtea de Argeș, Aurel Costache la Mioveni, Gheorghiță Boțârcă la Topoloveni, Nicolae Velcea la Ștefănești, Ion Baicea la Costești.

Am câștigat 71 de primarii din 102 localități.

Vă mulțumesc și pentru votul dat echipei de la Consiliul Județean! Aceste rezultate sunt o recunoaștere a muncii pe care am făcut-o în ultimii 3 ani și jumătate pentru a duce Argeșul pe primul loc. Sunt rezultatele muncii de echipă, cea mai eficientă și mai performantă echipă politică și administrativă din Argeș.

Le mulțumesc argeșenilor care ne-au acordat votul și încrederea lor, încredere care ne onorează și ne obligă în egală măsură să facem mai mult și mai bine pentru toate localitățile din județ.

Le mulțumesc colegilor din partid pentru munca depusă în această campanie electorală și susținătorilor și simpatizanților pentru implicare.

Împreună continuăm dezvoltarea Argeșului!” a declarat Președintele PSD Argeș și președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă.

Primarul comunei argeşene Hârseşti, Ionel Moloiu (PSD), a obţinut al patrulea mandat cu 91,4% din voturi, potrivit datelor postate joi pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după centralizarea rezultatelor din toate cele 102 localităţi ale judeţului.

Alţi opt primari de comune aflaţi deja în funcţie au fost realeşi cu peste 80% din voturi: la Lereşti, Ion Toader (PSD) a obţinut 89,8%; la Cetăţeni, Ion Minciună (PSD) a obţinut 88,4%; la Albeştii de Muscel, Cătălin Manta (PNL) a obţinut 87,4%; la Cicăneşti, Ion Ionescu (PNL) a obţinut 84,9%; la Nucşoara, Ion Cojocaru (PSD) a obţinut 84%; la Corbeni, Nicolae Dinică (PSD) a obţinut 82,4%; la Ciofrângeni, Dorin Panţeru (PSD) a obţinut 82,4%; la Bradu, Dănuţ Stroe (PSD) a obţinut 80,2%.

În judeţul Argeş, candidaţii PSD la funcţiile de primar s-au mai impus în 65 de comune, în municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş şi în oraşele Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni. La Topoloveni, cel mai vechi edil în funcţie din judeţul Argeş, Gheorghiţă Boţârcă, aflat la conducerea localităţii încă din decembrie 1989, a obţinut al nouălea mandat consecutiv.

Candidaţii PNL s-au impus în 29 de comune, în timp ce candidaţii Alianţei Dreapta Unită într-o comună şi în municipiul Câmpulung, prin Elena Lasconi (USR), care obţine al doilea mandat.

Prezenţa la vot la alegerile locale din judeţul Argeş a fost de peste 54%, conform datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

La nivelul judeţului au fost 511.617 alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi complementare, numărul total al votanţilor fiind de peste 277.000. În mediul urban s-au prezentat la urne peste 110.000 de alegători, în timp ce în mediul rural numărul lor a fost de aproape 167.000.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe FacebookInstagram , YouTube , TikTok , Twitter .