Recomandarea societății Apă Canal 2000 SA Pitești în timpul pandemiei de coronavirus

Social

În contextul pandemiei de coronavirus, care a determinat urmarea unor reguli legate de igiena mâinilor și a feței, precum și de spălarea alimentelor și hainelor, consumul de apă înregistrat în rândul consumatorilor casnici a fost în creștere în ultimele săptămâni. În mod particular, această creștere a consumului s-a observat îndeosebi în zona rurală, acolo unde condițiile meteo au permis derularea unor activități agricole specifice primăverii.
Societatea Apă Canal 2000 SA recomandă utilizatorilor să folosească apa cu măsură și face apel către clienții care desfășoară activități agricole sau de grădinărit să reducă la minim utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru aceste lucrări și să folosească apa din sursele proprii, respectiv fântâni sau puțuri.

Utilizarea apei în mod irațional afectează în special consumatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care ramân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului. Societatea Apă Canal 2000 va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă. În caz contrar, vom fi nevoiți să trecem la furnizarea apei cu program.
Facem precizarea că legea interzice folosirea apei potabile la grădinărit. Astfel, în conformitate cu Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală), art. 229, utilizatorul este obligat: (b) să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosință, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare şi (c) să utilizeze apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor.
Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul